Az Enzo Ferrari sír meglátogatása után a vasárnapi napon mindenki feltankolt a hétfői hazaútra a szállás melletti szupermarketbe. Ki csokikat, üdítőt, kekszeket, mogyorót volt ki ajándékokat vásárolt. Perzselő napsütés, tikkasztó meleg, és elképesztő gyaloglás jellemezte a III. Maranelloi túrát. [ 41 fokot mutatott mindhárom napon a modenai centrumi hőmérő]. A szállásra érkezésünk után közösen megtekintettük az esti Kanadai – Nagydíjat majd mindenki nyugovóra tért, hiszen reggel negyed 6-kor indult (volna) a helyijáratos 9-es busz a Modenai vonatállomásra . Igen, indult volna, hiszen a buszsofőr úgy gondolta, hogy megnyújtva reggeli kis szunyókáját inkább egy kis sétára invitál meg minket. Kb. 1 órát gyalogoltunk a vasútállomásig felpakolva cuccokkal, bőröndökkel.. Az érkezésünk után a távozásunk is tükörsimára sikeredett. Modenából vonattal Mantováig, Mantovából tovább vasúttal Veronáig. 15 percünk volt a Flix Busz-ig ami egyenesen a Budapesti Népliget állomásig hozott minket haza ahova épségben, egészségben meg is érkeztünk.

Összességében :

Az I. Maranelloi túra az újdonság erejével volt varázslatos és felejtjetetlen. Látni a múzeumokat, az életérzést átélni, a Copertót és a Ferrari hazáját egyáltalán megtapasztalni.

A II. Maranelloi túrán kétségkívűl a sebészi pontosság ami jellemezte az utazással kapcsolatban a túrát. Nem is beszélve a Ferrari Motorhomejában eltöltött időröl és Verona város csodájáról.

A III. Maranelloi túrát Modena város felfedezése, Az Enzo Ferrari sírhely felkutatása, megkoszorúzása, a Notte Rossa átélése, a 25 km-es gyaloglás és a Ferrari gyár beengedése miatt vált emlékezetessé. ( nem is beszélve a napfelkeltét átélni a gyár mellől.)

Egyesületünk eltökélt célja, hogy minden egyes klubtagunkat kijuttassa Maranelloba illetve Modenába, hogy aztán távolabbi célokat is kitűzhessünk mint pl, hogy az F1 aktuális helyszíneit is látogathassuk, képviselve ezzel a Magyarországi Ferraristákat. A következő állomás a Németországi Michael Schumacher múzeum még ebben az évadban.

Forza Ferrari & Köszönjük Maranello!