A Ferraristák Klubja Közösségi Egyesület klubtagjai vasárnap délután ismét útnak indultak pár óra alvás után. Ezúttal a cél nem volt más mint a Modenai köztemető Modenában.

Ez szerencsénkre nem volt  messze a szállásunktól, mindösszesen kb. 20 percet kellett gyalogolnunk, máskérdés, hogy mindezt 41 fokos hőségben tettük meg. Bátran mondhatjuk azt, hogy a Modenai köztemetőt abszolút de nem így képzeltük el előjáróban. Kívűlről egy hatalmas erődnek tűnt az épület, több méretes felakkal körbezárva. [ leginkább egy börtönre hasonlított.]

A temető hatalmas területen helyzekedett el és megkell mondjuk rendkívűl elhagyatottnak tűnt kívűlről. A mindösszesen 1 bejárattal rendelkező temetőbe érkezve pedig szemünk-szánk tátva maradt a látványtól. A  belépésünk után hatalmas körbe épített kupolás, boltíves rendkívűl rusztikus és félelmetes folyosókon találtuk magunkat.

Hagyományos temetkezésnek nem sok nyoma volt.. Szétszóródtunk, mivel együtt kb még most is bolyongtunk volna Enzo Ferrari sírhelyét keresve. A „Labirintusban” belsejében több 100.000 parcella, virág és megemlékezés, kívűl pedig szintén rengeteg kis 1 személyes épület, sírhely amely egészen elképesztő építészetre utalt. Nagyságrendileg 30 perces keresgélés után aztán sikerült megtalálni Enzo Ferrari „sírhelyét” pontosabban épületét.

Enzo Ferrari családjával gyerekével illetve feleségével egy zárt teremben lelt örök nyugalomra ahova teljesen közel sajnos senki sem mehetett mivel egy vasráccsal biztonsági okokból lezárták az épületet. A termen bellül hihetetlen mennyiségű rózsa, Ferraris vázákban, egy üveg kupolában a terem tetején. Enzo Ferrari parcelláján pedig egy Enzo Ferraris modellautót helyeztek el stílusosan. Leróttuk tiszteletünket, majd következett a koszorúzás és megemlékezés. A képek magukért beszélnek, illetve ott mi 9-en megfogadtuk, hogy bizony ez a „programm” ezentúl az összes túránk részese lesz. Nyugodjék békében Enzo Ferrari és családja! Emléked örökké érezzük!