Elhagytuk tehát talán a legcsodálatosabb részt Maranelloban,a Ferrari múzeumban, a bajnokok termét.

Az utolsó rész is tartogatott meglepetéseket számunkra,mint például egy utcai olyan autó ( kommentben mutatjuk ?) amelynek fotozása teljes mértèkben tilos volt. ?

A prototípus mellett egy mondhatni helyi alkalmazott állt,aki elrakatta velünk és mindenki más látogatóval a telefont,valamint a digitális fényképezőgépeket,kamerákat..

Az autót szalaggal “zárták” le, valamint táblákkal jelezték,hogy tilos lefotózni,lekamerázni..

Az indokot nem értettük,de a későbbiekben rájöttünk ? / visszatérünk majd erre is.

A La Ferrari és a legújabb szörnyetegek mellett,újabb szimulátorozási lehetőség nyílt az alsó szinten felénk. Míg Modenában az Enzo Ferrari múzeumban kettő, itt 3 szimulátorral lehetett csapatni,az álltalunk kiválasztott,mint már írtuk korlátozott pályán.

Ennek összege illetve perc ideje teljesen megeggyezett a Modenaival.

Az utólsó részen a múzeumba még megadták az olaszok a módját a shownak, hiszen egy boxal találkozhattunk teljesen felszerelve.

A Pitwall a székekkel és monitorokkal nagyon élethű volt, sőt én már láttam is Mattia Binottot ott üldögélni lelki szemeimmel ☺️

A Pitwall berendezése mögött,pedig ha éppen kedvünk tartaná,csoportosan lehetőségünk van kerekeket is cserélni az egykori F1-es Ferrarin.

A tiltott fotó az autóról azért volt, mert volt egy kis kabin,amibe 1-5€-ig egy gép bevágta a te vagy ti fejeteket a képre, ahogy éppen Schumacher,Raikkonnen vagy az említett védett autó pilótái vagytok. ?

A múzeum utolsó méterein pedig egy Ferrari Store-ra bukkanunk,amelyet személy szerint én eléggé kicsinek,zsúfoltnak és termék hiányosnak találtam. Tény,hogy voltak azonban olyan bőrkabátok,sapkák,baseball illetve fullcap sapkák amelyeket sehol máshol egyetlen Maranelloi vagy Modenai üzletben sem sem láthattunk .

Összességében hatalmas élmény volt, amelyet minden Ferraristának erősen ajánlok,a hangulat,az autók,tényleg parádés élményt nyújtanak.. ?

Negatívum.:

  • Michael Schumacher szerintem ennél sokkal de sokkal többet érdemelne amit egy ekkora múzeumban bemutatnak róla.
  • A Store-t említettem már ?
  • Kívűlről hatalmas komplexumnak látszódik az egész épület,de akit nem érdekelnek az apró kis részletek,rettentő gyorsan,10 perc alatt körbejárja.. szóval szerintem kicsi ?

? : Ferrarista.hu

#Ferrarista #RoadToMaranello??