Fantasztikus élményekkel gazdagodva hagytuk el Modenában az Enzo Ferrari múzeumot ami tényleg minden igényt kielégített. ☺️

Mivel a nyári nyitvatartásnak,illetve a kombinált jegyünknek köszönhetően még volt hátra a napból időben, így úgy döntöttünk,hogy belefér ha átutazunk Modenából Maranelloba,és meglessük a Ferrari hazáját!

Több kérdést is szeretnék ebben a posztban tisztázni nektek, mivel rengetegen érdeklődtetek.

1, A múzeumot elhagyva egyből szembe egy üzlet elől,időszakosan ugyan,de indulnak Ferrari emblémával ellátott buszok egyenesen Maranelloba a Ferrari múzeumhoz.

(Szinte kifutnak a jegyüzérek a boltból ha meglátják,hogy a múzeumból jössz,ajánlva magukat,hogy ők elszállítanak a Maranelloba?)

Ennek összege 6€/fő = 2040.-,

Azonban ha ti nem választjátok ezt a lehetőséget,és inkább begyalogoltok Modena központjába,( megismerve a várost ) akkor úgy utazhattok körbe a városon mint mi,és bizony bliccelhettek is ?..

Így akár ingyen is utazhattok Modena Autostazionétól( buszpályaudvar) Maranelloba.

Természetesen mi sem szerettünk volna bliccelni,(a helyijáratos jegy 1€),de mivel iskolai nap volt,és pont 14:00 környékén,nem viccelünk ha azt mondjuk,hogy több ezer diák szeretett volna hazajutni, így konkrétan egymást felpaszírozva jutottunk el teljesen ingyen Maranelloba a Ferrari hazájába!

2,A rengeteg téveszmét itt szeretném eloszlatni ami terjeng a sok “hatalmas” ferrari drukker szeme előtt,ugyanis Modenából->Forminige->Maranello irányába először a Fioránoi tesztpálya, majd a Cavallino Rampante Ristorante étterem,( itt ebédelnek a pilóták álltalában),vele szemben a régi gyár található.

A gyárban mindig,minden körülmények közt tilos a bemenetel,bár erre most lett volna lehetőségünk ( de erről később). ☺️

A Régi gyárnál vagyok lefotózva a nagy négyzet logóval.- itt gyártják az utcai autókat,alkatrészeket-?

Vele szemben egy kis utca vezet az új gyárhoz.

( itt a Forma1-es autókat készítik,szélcsatorna rendszer,szimulátor stb)

A több millio €-s beruházás,a képeken az az épület,amin a pajzsos logó található.

Amire természetesen egyből felfigyelsz a hatalmas termete miatt. A csapat győzelmeit pedig itt jutalmazzák a kitűzött zászlókkal a bejáratnál.

A gyárakból műszak váltáskor zúdulnak ki a munkások. Egészen elképesztő egyenruhát hordanak, és tekintetükön fénylik,hogy igen ők ott dolgozhatnak a szeretett csapatuk autóján.

Az utcákon hemzsegtek a ferrarik, szinte minden irányból. Így már éreztük,hogy nagyon közel vagyunk ☺️?

? : Ferrarista.hu

#Ferrarista #RoadToMaranello??