Utazásunk során lenyűgöző dolgokat láttunk.

Láttuk a gyárakat, a csapat éttermét,a csodálatos utcai autókat, a hivatalos Store-okat, a helyi kúlturát, kostoltuk ételeiket ,utaztunk a helyiekkel és még sorolhatnám reggelig, de a Ferrari múzeum Maranelloban még hátra volt.

( A bejáratnál annyian fotóztak minket,hogy egy vietnámi csoport tagjai ingyen jegyet akartak ránk sózni, de mind hiába,mivel mindenkinek volt érvényes belépője.😅)

A csapatfotó készítése után egy terembe érünk ahol szembe a pultnál érvényesítettük (kombinált) jegyeinket.

A falon az idei Scuderia Ferrari 90H mása lógott orrkúppal az égnek.

A zene ismét fantasztikus volt,s mi mint egy álmot megélve csak ámúltunk és bámultunk. ☺️

Jobbra a már említett méreg drága kávézóba vezetett egy folyosó,balra a store ami a múzeum végső állomása,és felfele egy lépcsősor volt az úgymond bejárat a múzeumba.

Az első legkomolyabb pillanat az az volt,hogy a jegyeket értékesítő kishölgy felismert minket , és pár szót,sőt mondatot beszélt is hozzánk magyarul. / Selfiet is kért tőlünk, nagy ferrarista ☺️

Az első részlegen az autók kiállítása mellett, egy kisebb Enzo Ferrari dolgozói szobát is berendeztek.

A folyosókon barangolva lépcsőkön fel és le a legújabb modellekkel is találkozhattunk.

Egészen elképesztő látványt nyújtanak a kormányok a falon, amelyeket mi is tekergethetünk vagy kapcsolgathatunk,több fajta fa berakással,bőrszínnel stb.

A kárpitok,és az autók színeit is megcsodálhatjuk ha kedvet kapunk egy 488 GTO megvásárlásához pl. 😅

A legnagyobb csoda még hátra volt. Az idei F1-es autó testközelből, amelyet ilyen közelről még egy boxból se láttuk volna.

Egészen impozáns látványt nyújtott széles kerekeivel, gyönyörű elsőszárnyával,a hátsó szárny alatti diffuzór rész és a légterelő elemek maga a mérnöki csoda. 😍

/ nem beszélve a padlólemez hátsó kerekeinél tátongó két oldali táncparkettről.

A falon vitrinbe Sebastian Vettel viaszból, kormányával,kesztyűjével,bukósisakban cipőjével tűzálló overálljával.

Ebben a teremben több mint egy órát töltött mindenki, (Selfiekkel,videókkal) mivel egészen káprázatos volt az ideii F1-es Scuderia autója.

📸 : Ferrarista.hu

#Ferrarista #RoadToMaranello🇮🇹