A város különböző pontjain többfajta rendezvény volt egyszerre. 

* Via Enzo Ferrari – gyárlátogatás

Egyesületünk klubtagjai követve a tömeget első körben a régi gyár területéhez vette az irányt. A tifosikat kordonokkal illetve szalagokkal terelve ugyan de INGYEN beengedték a szervezők a gyár területére. [ eddig néhol csak busszal lehetett végig menni rajta,a telefonos fotózást is tiltva.] Testközelből láthattuk az utcai autók vázait, a szélcsatorna rendszert, a fröccsöntő illetve festő üzemet illetve mindent ami a Ferrari gyárhoz köthető. Elképesztő élmény volt amit eddig földi halandó nem igazán élhetett át eddig. A visszafordítónál persze megcsináltuk a csapatfotót, illetve egy jó 30 perces séta után visszafordítottak minket és a túloldalról is betekintést nyerhettünk a Legendás Enzo Ferrari álltal felépített csodákhoz. Soha nem fogjuk ezt az élményt elfelejteni. 

* A Ferrari kifeszítette a hatalmas Ferraris szív alakú zászlót amit néha a versenyekre is elhoznak, nekünk ez is elképesztő élmény volt élőbe látni. 

* Az utcákat ellepték a Modenai őstermelők, sajtok, sonkák, helyi zöldség és gyümölcs árusok, na és persze a több 100 utcai Ferrari autók, amiket elképesztő látvány volt látni. A tereket továbbá színpadi zenészek, dj-k, illetve illetve fellépők lepték el. [ nem hagyhattuk ki a partyt mi sem ?.] 

* A következő állomásunk Maranelloban a Ferrari múzeum volt, ahol kígyózó sor állt a bejárattól egészen a Push Start Maranello – ig. 30 perces sorban állás után bejutottunk, kedvezményes áron a mai esti rendezvény miatt 17 euró helyett mindösszesen 8 euróért / fő. Összességében nem volt rossz a múzeum összhangja, ugyanakkor negatívumként megkell jegyezni, hogy még mindig a 2018-as Ferrari van kiállítva amivel lehet bent fotózkodni, viszont pozitívum, hogy Leclerc két ezévi győztes trófeája testközelből volt látható a megszokott modellek mellett. [P80, California, FF, SP1, Monza, La Ferrari stb. stb. stb.] 

* Távozásunk után, megpillantottuk a múzeum előtti teret, ahol kívetítőt állított fel a Scuderia Ferrari, hogy a több ezer Tifosi onnan nézhesse majd az esti Kanadai időmérőt a szabad ég alatt. Addig a Ferrari reklámfilmjeit vetítették elképesztő hangzással. A múzeum mellett ismételten egy beülős teraszos helyen egy Modenai rockbanda zúzta. A shoppok rogyásig megteltek, az éttermek fullon voltak, a Pizzériákról nem is beszélve. A Ferrari múzeum egy külön termet biztosított az időmérőre meglepetésként ahol élőben lehetett nézni a Qualit. 

* Törzshelyünket hamar megtalálva (2dl sör 5 euró) ültünk be, ahol a bár DJ-jével hamar összebarátkoztunk, főleg Bábity Krisztián. Találkoztunk Magyar klubtársunkkal is a helyszínen Balla Szonjával és családjával is, akik Szonja 16. születésnapját ünnepelték éppen odakint. (meglepetésnek szánták neki ezért nem utazott velünk). 

*Ezután a csapat különvált mivel már ekkor fél 12-t ütött az óra este és az utolsó busz 19:30-kor elment.. így nem mindenki szerette volna megvárni a reggel 08:15-kor induló járatot a Termináltól. Ezért Berni, Zoli, Pali és Noémi nekilátott a Maranelloi központtól egészen a Modenai szállásunknak gyalog(!).. este.. az országút mellett a szabad ég alatt…A távolság 25km volt pontosan.. 

* Az egyesület többi túrázó tagjai viszont a maradás mellett döntöttek, és belecsapták magukat az éjszakába. Csabi, Nóri, Farkas és Krisztián minden bulirészt bejártak,együtt buliztak több 100 Tifosival, átgyalogolták többször Maranello utcáit, koccintottak, sőt ingyen ételt is biztosítottak számukra a helyi szervezők. Élőben láthatták a tűzjátékot, és megcsodálhatták sötétben a múzeumot valamint a régebbi gyár külterületét is. 

folytköv