A szombati reggeli órák első feladata az az volt, hogy megkeressük a szállástól pár utcára található éttermet, ahol 3 napon keresztül korlátlan fogyasztással reggelizhettünk (caffe al teatro).

Caffe al teatro
Caffe al teatro
Caffe al teatro
Caffe al teatro

A reggeli elfogyasztása után elindultunk a Veronai vonatállomástól a trainitaly. it segítségével Modenába. (9.05 euró / fő)

Mantovába átszálltunk egy másik vonatra (3 szintes full extrás) ami egészen Modenába vitt minket.

A Koronavírus-járvány miatt fontos megjegyezni, hogy az állomásokon hőkameráztak illetve kézi digitális homlokmérővel is ellenőriztek minket mindig- minden esetben!

Modenai érkezésünk 11:05 perc volt, ahol az első utunk az Enzo Ferrari múzeumba vezetett.  A legenda múzeumába csak és kizárólag érvényes Green Pass-al, illetve Személyi igazolvánnyal lehetett csak bejutni! (Természetesen hőmérőzéssel, illetve a Ferrari álltal biztosított kézfertőtlenítő gél használatával!)

Museo Ferrari - Maranello
Museo Ferrari – Maranello

A bejutás után a terveinknek megfelelően az akkori szombati napra Maranelloba a Ferrari múzeumba, illetve a vasárnapi napra a helyszínre az Enzo Ferrari múzeumba váltottunk jegyet. (24 euró / fő).

Így a legenda múzeumát magunk mögött hagyva gyalog elindultunk a Modenai autó buszpályaudvarra (Autostazione).

Eddig minden zőkkenőmentesen ment a II. Maranelloi túrán, azt azonban valahol mindenki sejtette magában, hogy lesznek nehézségek ebben az egészen hihetetlen pár napban.

Az autostazione buszpályaudvar állomáson, konkrétan másfél percünk volt megvenni a kígyózó sorokban álló tömegen keresztül a Maranelloi jegyeinket. Egészen hihetetlen módon az utolsó utáni pillanatban ez sikerült is és a déli 12:00 órás buszra Maranello irányába.

Az utunk során a két évvel ezelőtti  szállásunkra is rátaláltunk Formigineben, majd egy közel 20 perces buszozás után megérkeztünk Maranelloba a szent földre.

A régi gyár előtti részen végig az Enzo Ferrari utcán utunk a Ferrari múzeum elé vezetett minket, ahol a Monzai hétvége ellenére kígyózó sorok vártak a bejutásra.

(Természetesen itt is a Modenai óvintézkedések vártak ránk). A múzeum bejutása körülbellül 20 percet vett igénybe, ahol ajándékot is kaptunk a Ferrari alkalmazottjaitól 2db Monzai Scuderia Ferrari plakátot, rajta Charles Leclercel és Carlos Sainzal.