Egyesületünk a Ferraristák Klubja Közösségi Egyesület klubtagjai (mi 6-an a közel 40-ből), 2021.Szeptember 10.-én reggel 7:00-kor indultunk el a Covid – 19 világjárvány közepette Olaszországba, Budapestről a Népliget autóbuszpályaudvarról.

Csapatkép
Csapatkép

A flixbus egészen Torino-ig, mi azonban röpke 11 óra buszozással „csak” Veronáig utaztunk. Az autóbusz először Szlovéniában Maribor, Ljubjana majd Olaszországban Udine és Mestre megállóhelyeken állt meg pihenőnek. 

Veronába az érkezésünk délután 18:25-kor volt várható amit teljesítettünk is. A szállást mondhatni kissé nehezen megtalálva de sikerereden elfoglaltuk. A B&B hotel príma szolgáltatásai mondhatni minden igényt kielégítettek, (azért a lift megérne egy misét meg Kun Péter zakózása is) majd a szobák elfoglalása után kipakoltunk és egy gyors tusolás után nyakunkba vettük ezt a csodálatos várost, Veronát.

Fogalmunk sem volt arról, hogy a város anfiteátrumában éppen egy díjáttadó ceremóniát rendeznek (Verona 2021 La trofea Diva) sztár vendégekkel, óriási lézershowal, és rajongói tömegekkel! 

Az aréna megtelt, az utcán tömegek, az éttermek, bárok rogyásig megtelve csak ámultunk és bámultunk!

A főteren  bombakereső kutyákkal a Carrabienerik, a katonaság, illetve a Rai TV társaság is vagy 20 autóval vonult fel. A környék egészen impozáns látványt nyújtott és mi is együtt buliztunk az olaszokkal. Este 23:00-kor visszatértünk a szállásra, hiszen másnap kezdetét vette az igazi Maranelloi túra, ami rengeteg utazást, átszállást, izgalmat és felejthetetlen élményt rejtegetett magában.