A múzeumot és a Ferrari motorhomeját magunk mögött hagyva bőven rejtegetett meglepetést nekünk még ez a nap és a II. Maranelloi túra is. Először is meglátogattuk az egyik Maranelloi támogatónkat a Horsligne boltját ahol mindenkinek leesett az álla ami a kínálatot illetett. Természetesen éltünk a 15%—os kedvezményünkkel és jól be is vásároltunk.

Ez után következett a Ristorante Cavallino felújított étterme, majd a Gestione Sportiva gyára ahol az F1-es autókat készítik Maranelloban. Rengeteg közös képet készítettünk, majd a buszmegállóban a történelem szintén megismételte önmagát!

A busz amit két éve is sikerült benéznünk az első Maranelloi túrán (mármint a menetrendjét) szintén 2 órás kimaradásba húzott minket… Ott vártunk a megállóban, ajándékokkal megpakolva, 20.000 lépéssel a lábainkban, sehol egy ember.. amikor a semmiből egyszer csak egy lány szólt hozzánk

„Hello! Sziasztok! Magyarok vagytok?”

Pintér Bernadettet ekkor láttuk először és sikerült is helyes útbaigazítást adnunk neki a Maranelloi múzeumot illetően. Már önmagában dúrva történet ez, hogy egy magyar lány egyedül utazgat a világban és itt köszön ránk Maranelloban, de várjátok még csak ki a story végét.

Nem tudtunk mit tenni, várnunk kellett két órát, hogy a Maranello busz bevigyen minket Modenába, hiszen onnan még gyalog a vonatpályaudvarra, majd Modenából átszállással (Bologna) Veronába kellett érnünk.

Egy helyi bárig visszagyalogolva fogyasztottunk ezt s azt, majd a két órás várakozás után a busz indulása előtt 10 percel Berni már ott állt mellettünk a Múzeumot bejárva.Megismerkedtünk vele, nagyokat nevettünk, főleg azok után, hogy Budapesti és a XI.-ik kerületben lakik, valamint, hogy Modenáig utazott vissza pont úgy mint mi.

Megérkezett a várvavárt busz és a móka még csak most kezdődött el.

A buszsofőr semmilyen körülmények között nem akart minket felengedni a buszra mivel nem váltottunk jegyet online, és ő nála nem lehetett kp-val fizetni… A történethez nagyban hozzátartozott az, ha ezzel a busszal nem érünk be Modenáig akkor az előre megvásárolt jegyeket kidobhattuk volna ( 12,90 euro / fő) a 19:58-as Vonatra vonatkoztatóan. Valamint a következő vonat már csak (37.75 euro /fő) lett volna este 22:00-kor… A sofőr nem engedett, de mi nem tágítottunk.. Folyton azt mondogatta, hogy nem szálhatunk fel de 10 perces viszakozás után felengedett minket a Modenába tartó buszra. A Modenai Autostazione-be érkezve Berni velünk gyalogolt fel a Modenai vonatpályaudvarra csak mi Bolognáig ő pedig Pisaig utazott.

A szállodába este 23:00-kor érkeztünk 26. 000 lépéssel a lábainkban. Közös vacsora Veronában a gyrosos barátunknál ( 6 euro menüben) majd nyugovóra tértünk. Vasárnap ugyanis visszakellett térnünk Modenába az Enzo Ferrari múzeumban.