Jöhetett a vasárnap reggel ahol úgy döntöttünk, hogy korán reggel megreggelizünk, majd együtt mindannyian (ha már megvettük előző nap az Enzo Ferrari múzeumba a jegyeket akkor) útnak indulunk vissza Modenába önköltségesen.

Mantovai átszállásunknál közel 40 perces várakozásunk során betértünk 1-2 élelmiszer boltba vásárolni.. A 4 eurós Red Bull energiaitaltól (ami azért kissé húzós) kissé olcsóbban 1.1 euróért kaptunk is egy vietnámi kereskedésben pár sarokkal arrébb. Modenába érkezésünk előtt a múzeummal párhuzamos utcában egy étteremben ebédeltünk meg, ki lasagnét ki pedig carbonarat fogyasztott (ajándék 1 liter ásványvizet is kaptunk. 6 euro /fő).

Az Enzo Ferrari múzeumba rohannunk kellett hiszen szintén óvintézkedések mellett 14:00-ra szólt a belépőnk. Az átjutás során ismét azt kell írjunk, hogy nem csalódtunk!

Korszakunk legmeghatározóbb autóitól egészen napjainkig rengeteg modellel találkozhattunk, California, FF, 458 Italia stb. stb. de talán két modellt hamar ki is emelhetünk mind közül. Az egyik a Ferrari Roma, a másik pedig egy Kínai feliratú legendás Ferrari. Érződött itt is az átalakítás a főépületben hiszen a mozi terem nyitva volt, a mellette lévő galéria zárva, viszont egy új termet csináltak, ahol az összes erőforrást megtalálhattuk ami korszakalkotó az ágaskodó ló történetében.

 

Ekkor még nem sejtettük, hogy mi is vár ránk valójában hiszen egy elképesztő óriás vetítés vette kezdetét Enzo Ferrari gyerekkorától egészen élete végéig. A terem sötétbe borult és a legenda élete a terem falain vetítődött, egészen a Scuderia Ferrari megalapításától napjainkig. Fenomenális volt!

A múzeum ezen területét elhagyva megérkeztünk egykoron saját házaként funkcionált Enzo Ferrari épületbe, ahol
sajnálatos módon vettük észre, hogy a felső szint zárva volt, viszont az alsó szint maximálisan kárpótolt bennünket. Elképesztő látványt nyújtott az 1948-tól egészen 2002-ig felvonultatott utcai illetve versenyautó választék, köztük Michael Schumacher F1-es 2002-es világbajnok autója is.

Majd a múzeumot magunk mögött hagyva 10 perc volt a vonat indulásig, Modenából egészen Veronáig. Elértük.. de azt ne kérdezze senki, hogy hogyan. A probléma szintén csak annyi volt akár az előző nap, szóval ha nem érjük el a 15:07-es vonatot (ami 9.05 euro volt / fő) akkor rá mindösszesen csak 2 óra múlva 32 euro / fő – ért utazhattunk volna. Rohantunk, futottunk a 40 fokba, de megcsináltuk majd majd a veronai szállás felé Magyar koldusokkal is beszélgettünk kicsit.

Este szintén belevetettük magunkat a Veronai életbe ahol kissé tovább is maradtunk a kelleténél. Közös pizzázás egy helyi étteremben a Dome előtt, majd a szűk utcákat járva gyönyörködtünk Veronában a luxus márkájú üzletekben. Gucci, Versace, Mac, Adidas, Nike, Paul and Shark, Armani stb. stb. Vettünk 3 üveg pezsgőt majd a szállodába hajnalig folytattuk a mulatozást.