Egyesületünk a Ferraristák Klubja Közösségi Egyesület klubtagjai (mi 7-en a 32-ből), 2024.03.14.-én este 19:00-kor indultunk el Budapestről a Népliget autóbuszpályaudvarról. A flixbus egészen Milanoig, mi azonban röpke 11 óra buszozással “csak” Veronáig utaztunk. Az autóbusz először Siófok majd Szlovéniában Maribor, Ljubjana később Olaszországban Udine, Mestre, Velence airport, Velence tronchetto és Padova megállóhelyeken állt meg pihenőnek.

Veronába az érkezésünk reggel 7:15-kor volt várható, amit teljesítettünk is. Röpke 1 óránk volt az átszállásra vonatra majd miután ezt az akadályt is teljesítettük (Mantovai átszállással 50 perces várakozással) 12:15-kor érkeztünk a Modenai vonatállomásra. 

Felszálltunk a 13-as buszra, majd elbliccelve 4 megállót a Modenai buszpályaudvaron (autostazione) találtuk magunkat. A szállást mondhatni vakon megtaláltuk és sikeresen el is foglaltuk. A 3*-os Tiby hotel Modena szolgáltatásai nem mondhatnánk, hogy minden szolgáltatást kielégítettek, ugyanakkor árértékarányban még mindig ez a legjobb szállás Emilia Romagnaban. (és elhelyezkedés ügyileg is) Mondjuk az átépítés nagyban befolyásolta a délutánunk pihenését, mivel az ütvefúró hangját nehezen viseltük… A szobáinkat csak 14:30 után foglalhattuk el, viszont a recepciósok kedvessége nagyban megkönnyítése a dolgunkat. Történt ugyanis, hogy külön légkondícionált (konferencia teremben) helységben elzárhattuk a nagyobb dolgainkat, csomagjainkat, így a fenn maradó időt kényelmesen tudtuk hasznosítani, hogy felfedezzük a szálloda agglomerációját.

Mellettünk fitnesz terem, MD nevezetű szupermarket, Sushibár, lottozó és Pizzéria is megtalálható volt akárcsak tavaly.

Az este folyamán a klubtagok a már-már szokásos helyszínen a „Made in Naples” – ben vacsoráztak volna.. De csak volna,hiszen óriási elkeseredésünkre sajnos átalakítás miatt, a pizzériát zárva találtuk este 19:00-kor.. A nagy letargia után nyakunkba vettük a várost és Takács Krisztinának hála rábukkantunk egy fantasztikus pizzériára, a piazza xx Ristorantéra, ahol eredeti Nápolyi stílusú pizzát készítettek! Az idősebb felszolgálók iszonyat kedvesek voltak, mondhatni ravasz rókák, de nagyon megszerettük őket! Az ételek finomak voltak, mondhatni utánozhatatlanok. A vacsora elfogyasztása után még mászkáltunk a belvárosban, majd a szállásunkon nyugovóra tértünk! Folytatás holnap egy teljes Maranelloi nappal!