Egyesületünk a Ferraristák Klubja Közösségi Egyesület klubtagjai (mi 8-an a közel 40-ből), 2023.04.05.-én este 19:00-kor indultunk el Budapestről a Népliget autóbuszpályaudvarról.

A flixbus egészen Milano-ig, mi azonban röpke 11 óra buszozással “csak” Veronáig utaztunk. Az autóbusz először Szlovéniában Maribor, Ljubjana majd Olaszországban Udine és Mestre megállóhelyeken állt meg pihenőnek.

Veronába az érkezésünk reggel 7:15-kor volt várható amit teljesítettünk is. Röpke 1 óránk volt az átszállásra vonatra majd miután ezt az akadályt is teljesítettük (Mantovai átszállással) 11:15-kor érkeztünk a Modenai vonatállomásra.

A szállást mondhatni kissé nehezen megtalálva de sikeresen elfoglaltuk. A 3*-os Tiby hotel Modena szolgáltatásai nem mondhatnánk, hogy minden igényt kielégítettek, (és akkor még szépen fogalmaztunk). De kezdjük az elején..

A szobáinkat csak 15:00 után foglalhattuk el, viszont a recepciósok kedvessége nagyban megkönnyítése a dolgunkat. Történt ugyanis, hogy külön helységben elzárhattuk a nagyobb dolgainkat, csomagjainkat, így a fenn maradó időt kényelmesen tudtuk hasznosítani, hogy felfedezzük a szálloda agglomerációját. 

Mellettünk fitnesz terem, MD nevezetű szupermarket, Sushibár, lottozó és Pizzéria is megtalálható volt. (kaparóson nyertünk is egy kisebb összeget.) 

Egy sarokkal arrébb aztán felfedeztünk egy nápolyi pizzériát név szerint a Made In Napolit.

Aminek tulajdonosa hatalmas Diego Armando Maradona Fan volt, hiszen a falakon relikviak míg a saját alkarján is az isteni Diego arcképe tetoválás formályában mutatkozott.

Egy igazi nápolyi pizzának nem tudtunk nemet mondani, főleg úgy, hogy egy 32cm-es pizzáért + egy 0,33-as kóláért fizettünk 8 €-t. ( a jó öreg copertóval együtt 10-et..)

Majd a szobák elfoglalása után kipakoltunk és egy gyors tusolás után nyakunkba vettük ezt a csodálatos várost, Modenát.