Egyesületünk klubtagjai reggel 7-órakkor közösen elfogyasztották a Tiby hotel svédasztalos bőséges kínálatának reggelijét. Külön felfedeztük a palacsinta készítő gépet amelyet Bogara Balázs segítségével tudtunk igazán elíndítani. Degeszre ette-itta magát mindenki, majd elindultunk a San Cataldoi temetőbe illetve előtte megpillantottuk a helyi Modenai „Lengyel” piacot!

Amit ott láttunk az egészen hihetetlen volt, mivel a stadion mellett egy hatalmas parkot rendeznek ilyenkor be, ahol körbe-körbe tud nézelődni, vásárolni az ember. Bizsukat, táskákat, ruhanemüket illetve zöldség és gyümölcsöket is egyben. Brutálus élmény volt!

(táskák max 5,papucsok 1,övek 5,farmerek 5 €-ért!) 

A 2-es számú busszal aztán megérkeztünk Enzo Ferrari sírjához, ahol a Ferrari film után is visszatették a képkereteinket a zárt Ferrari család sírjához! Ezúton is köszönjük Pierónak vagy a hozzátartozóknak! Emocionális élmény volt, ahova most Hortó János-nak köszönhetóen hoztunk egy saját koszorút, ami a szalagra írva a következő volt : 

V. Maranelloi túra, Ferrarista. Hu. Elkészítettünk pár fotót, leróttuk tiszteletünk, et majd volt aki gyalog, volt aki busszal de 12:00-re értünk le az Enzo Ferrari múzeumhoz. Mivel előző nap már megvettük a kombinált jegyeinket így sorban állás nélkül bejutottunk ahol sokkal szebb autókat (új designel) láthattunk mint előző nap. 

 Szinte körbe sem értünk az első épületben amikor vetíteni kezdték az új Enzós kisfilmet. Miután megnéztük jobvan szemügyre vettük az itt található csodákat. ( Ferrari 166 MM, 812 Competetizione Taylor Made, 250 GT SWB Berlinetta, F12TDF, P80C, 812GTS, Daytona SP3, stb. Stb.) Természetesen volt lehetőség ismételten fotózkodni egy adott ferrarival, pontosabban beleülni és fényképet készítenek rólad. Kifele a Shop a szokásos horror árakon árult mindent akárcsak Maranelloban.

A másik épületben viszont csalódást keltett a kínálat.Mindösszesen 1db F1-es Ferrari autót láthattunk amit ez előtt már 3 éve is. A legendás F2003GA-t. Ez mellett már csak 8 V6-V8-V12-es erőforrást.. (Az előbbi évekhez képest jóval kevesebbet…Akárcsak Enzo Ferrariról..)  Ami viszont pozitívum, hogy, egy SF90 Stradale és annak a felépített alváza a motorral is látható volt. A fotók elkészítése után fáradtan de elindultunk a szállásunk felé. A csapat nagy része gyalog ketten pedig a helyi taxi szolgáltatását választották! (Trainstazione – Tiby hotel 9€).Ez a táv egyébként 3,3 km. 

Délután szabadfoglalkozás volt ahol elkezdődött a bepakolás. Az esti órákban többen a belvárost választották de volt aki a helyi gyrososnál vacsorázott mindösszesen 8€-ért,ami a képek alapján igencsak megérte.