Egyesületünk fennálállása során először rendezett kiállítást,a helyszín Várpalotán a Thury György-Vár, illetve Thury György díszterem volt. A Várpalotai Olasz napok rendkívüli eseménynek számít a klub hazájában, hiszen ezen a napon Olaszországból érkezett szakácsok, néptáncosok, kiállítások, fellépők lepik el ezt a valóban csodálatos helyszínt a város központjában. Valóban kicsit Olaszországban érezheti magát a kedves látogató.

Ezek mellett a Thury György-Vár is teljes egészében ingyen látogatható bárki számára!

Komoly létszám övezi ezt a napot ilyenkor Várpalotán, és ez most sem volt másképp hiszen több ezer ember volt a kétnapos rendezvényre kíváncsi. Egyesületünk csak október 7.-én azaz szombaton volt jelen,ám bár ez is felejthetetlen élményt biztosított a Ferraristák Klubja Közösségi Egyesület számára. 

Hortó János 4 társával együtt már pénteken elfoglalta a Tés-i szállásukat, hiszen egészen Pród-ról szállították el az egészen impozáns látványt nyújtó Ferraris ruha illetve sapkagyűjteményüket illetve hangfalakat tv-ket, kellékeket stb. Stb. 

A klub aktív résztvevői azonban Budapestről csak szombat hajnalban indultak el kocsival hajnali 5:00-kor. ( ezen a ponton szeretnénk megköszönni Bordán Zoltán hozzájárulását illetve segítségét a fuvarozásáért.) 

Szabó Ottót Zuglóban, Rigó Csabát és Gere Nórát a Perc bisztrónál, míg André László gyűjteményét Őrmezőn összeszedve indultunk utunknak amit bő egy 50 perces kényelmes utazást jelentett.