Egyesületünk Weboldalának szerkesztősége tovább száguld és Takács Krisztina illetve Szabó Ottó, – mint a két Alelnökünk után most Hortó János-t interjúztatja meg a mai napon. „Gianni” is nagy erőkkel készül a Várpalotai Olasz napok megrendezésére ahol 120 db Ágaskodó ló ruhát, valamint 180 db sapkát is kiállít majd!

– Sok szeretettel üdvözlünk Jani, köszönjük, hogy rendelkezésünkre állsz, tudjuk, hogy nem sok szabadidőd van mostanság. Készülsz?

„Üdvözlök mindenkit, valóban mozgalmas időszakon vagyok túl, s még nincs vége az évnek. Itt van október, s máris készülhetünk a Várpalotai olasz napokra, s ez egy nagy megtiszteltetés, hogy bemutathatom a gyűjteményem. Hogy készülök –e? Persze, erre az alkalomra készült el 22 darab paraván mely a ruhakollekciómat segíti bemutatni.”

– Elképesztő ütemben fejlődsz, jelenleg is szinte mindennap bővül a gyűjteményed. Mi a titkod? 

„Különösebb titkom nincs. Az internetes oldalakat böngészem folyamatosan, napi szinten, mint az ebay, jófogás stb… Idén pedig sikerült egy pesti gyűjtőtől egy nagyobb sapkakollekciót megvennem. Folyamatosan figyelni kell a siker érdekében.” 

– Mi a célod ezzel a fantasztikus gyűjteménnyel? 

„Jó lenne egyszer egy állandó kiállítás a ruháim, sapkáim részére, de úgy vélem erre még időre van szükség. A keresgélés napi rutinná vált számomra, néha szerencse is kell egy-egy ruhadarab megszerzéséhez. Lassan eljön az az idő amikor a ritka darabokra kell rámennem, de ezeknek megvan áruk is.”

– 1 hónap alatt a Pródi robikapaverseny után (ahol kiállításod is volt) most jön a második ezúttal a Várpalotai Thury György-Várban. Őrület, nem de? 

” Valóban öröm számomra, hogy egy hónapon belül kétszer is lehet kiállításom. Hálás köszönet a várpalotai olasz napok szervezőinek, illetve a Ferrarista.hu-nak. Ez a kiállítás azért is lesz különleges számomra, hogy az a nap csakis a kollekciómról, a látogatók fogadásáról szól. Nem kell több dologra egyidejűleg koncentrálnom”

– Fárasztó napod lesz hiszen Pród és Várpalota között 287 km van.Kocsival is naggyából 3, 3 és fél óra…

” Szerencsére sofőrrel érkezem, így valamelyest tudok valamennyit pihenni az úton. Kocsit kellett bérelnem, hiszen sok dolgot kell Várpalotára szállítanunk, ráadásul 4 fővel utazok, hiszen egyedül kevés lennék a kiállítás elkészítéséhez. A fáradalmakat pedig Tésen pihenjük ki.”

– Van esetleg olyan egyedi darab amit nagy becsben tartassz? Van egyestleg ami kedvenc? 

„Természetesen vannak kedvenc darabjaim is, itt gondolok a legelső sapkámra, mezemre, melyek a Schumi érából származnak. De kiemelném még az 1998-as Ferrari Marlboro-s csapat inget, mely igen ritka, s a kedvenceim közé tartozik még a a 2019-es Mission Winnow által szponzorált csapatruházat is.”

– Hogy érzed magad a klubbunkban? 

” Jó érzés egy csapathoz, családhoz, klubhoz tartozni, nem érzem magam egyedül, tudom hogy számíthatok a Ferrarista.hu-ra, s remélem én sem okoztam csalódást itt létem bő egy esztendeje alatt. „

– A jövőre nézve esetleg valami konkrétum? 

„Jövőbeli terveim közt szerepel a további kollekció fejlesztés, Schumi múzeum látogatás, illetve az egyesületemmel a Poródring Motorsport egyesülettel a robikapaverseny szervezése.” 

Köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltál, találkozunk Várpalotán az Egyesület köreiben!