Egyesületünk az évadnyitó vacsora után 2023.Március.5.-én megtartotta fennállása 14.közös futamnézését. A helyszín ezúttal is az Aréna Corner Cseh Söröző volt Budapesten a Bartók Béla út 76 szám alatt.

Elnökünk Rigó Csaba és titkárunk Gere Nóra már 13:00-kor a helyszínen elkezdte a dekorálást. Itt és most debütált a 15 méteres óriás molinónk, valamint André László és Bukta Jenő érkezése után a corse clientis és a másik verseny molinónk is felhelyezésre került. ( kb. 25 méteren csodálták a járókelők). 

14:00-ra aztán a létszámunk kereken 30 főre egészült ki, hogy együtt szurkolhassunk szeretett csapatunknak a Scuderia Ferrari-nak az idény első futamán Bahreinben.

(Szeretnénk itt megragadni az alkalmat, hogy megköszönjük mindenkinek a részvételt, hiszen ez egy fantasztikus létszámnak volt mondható!) 

A futam előtt azonban kezdetét vette a Ferrarista kvíz, ami egészen komolyan megizzasztotta a Ferraristákat. 8 fős brigádokra osztva, időre vártuk a helyes megoldásokat. (20 mp) 

A 15 kérdéses kvízt Szabó Ottó alelnökünknek köszönhetjük, a helyes megfejtést pedig a Bábityi Krisztián, Sáfár Gyulának és Balla Tiba párjának, hiszen holtversenyben 8-8 pontot gyűjtve a plusz kérdést Noémi nyerte! Így ők „vihették haza” Totems of Csabesz 5 részes óriás faliképét amely felajánlását ezúttal is köszönjük.

A helyes befutót tippelő játék lebonyolításába hiba csúszott de így az a későbbikben pótólva lesz, viszont a tombolán rengeteg nyeremény még gazdára talált. Niki Bogara Balázs ismerőse elsőre járt nálunk és egyből egy Kimi Raikkonnen sapkával gazdagodott! / látjátok?! Ezért is érdemes eljönni szurkolni velünk az ágaskodó paripáért. 

Hortó János-nak egyesületünk ajánlott fel egy Ferraris kabátot, illetve egy Ferraris pólót. Viszontválaszként ő pedig egy Ferraris makettautót hozott Szabó Ottó eddig is fenomenális gyűjteményéhez.

A Bahreini futam előtt fontos megjegyezni azt is, hogy egyesületünk első hivatalos szponzori szerződését is megkötötte ifj. Tóth Tamással (illetve édesapjával) miszerint éves szinten támogatni fogjuk őt mint Magyarország legnagyobb Gokart tehetségét. 

A futam sajnos nem úgy alakult ahogy azt elterveztük hiszen Carlos Sainz csak a 4. helyen ért célba, míg Charles Leclerc a 40.körben technikai hiba miatt kiesett az első futamról. 

Az esemény utáni csapatfotózás kissé foghíjasra sikeredett ( sokaknak hamarabb hazakellett utaznia a késői befutó miatt.) ugyanakkor örök emlék marad számunkra, hiszen twitteren az este készült csapatfotóinkat a Formula Santander hivatalos oldala osztotta meg!

Szép volt Ferraristák, Gracias, Grazie Mille, nagyon köszönjük Santander! ????❤️