Egyesületünk Elnöke Rigó Csaba a mai napon készségesen állt rendelkezésünkre, hogy a Ferrarista. Hu előzetesen feltett kérdéseire válaszoljon. 

– Üdvözöljük Elnök úr! Kezdenénk azzal, hogy hogy van? 

RCS : „Köszöntök mindenkit, köszönöm jól vagyok főleg azóta amióta hivatalossá vált a MSC Kölni túra.” 

– Nehéz volt megtervezni? 

RCS : „Rendkívűl.. Minden eshetőséget számításba vettünk. 4-5 hétig tartott 0-24-be mindent papírra vetni, majd amiután áldásomat adtam a költségvetésre kezünkbe tartani a jegyeket.. Nos ez óriási érzés.” 

– Régi terve volt ez.. 

RCS: „Abszolút. Úgy érzem Elnöki regnálásom egyik legfontosabb feladata lesz ez a túra. Úgy gondolom, hogy a Forma-1 és a Ferrari nevei összeforrtak Michael Schumacheré-val. Nincs mese, ott kell és ott is leszünk Kölnben a Legenda múzeumában.” 

– Mit vár benne a legjobban? 

RCS :”Sok mindent felsorolhatnék. Az utazást, a klubtagokat, a Németországi kultúrát, a sört vagy bármit.. De a legfontosabb az ottani csapatkép amit szintén kiteszünk majd mindenhova és természetesen a falunkra is otthon. Michael Schumacher a gyerekkorom bálványa, már nagyon várom, hogy lássam az autóit, a gokartjait, sisakjait és a kesztyűjeit!”

– Ne felejtsük el a tényt, hogy ez a túra már a második ebben az évben. 

RCS :”Ez valóban megsüvegelendő. Nem szeretek ingyenes programokra járni. A két túra közel 2 millió forint a költségvetésünkben. De a vezetőségi karnak hála erre az évre ezt is elértük, sőt Imola is esélyes jövőre..”

-Erre térjünk ki ha lehetséges, mert a facebook posztjára reagálhatna egy kicsit bővebben. 

RCS:” Rendben. 2024-ben megrendeztük az ötödik(!) Maranello-i túránkat, és az első MSC túra is érkezőben. Ez olyan eredmény amire egész Magyarország ma igenis büszke lehet! Soha senki ezt nem tudta véghez vinni mint mi a Ferrarista.Hu. Azonban a szintlépés elkerülhetetlen, ezért úgy döntöttem, hogy jövőre tehát 2025-ben a VI. Maranelloi túrával összekötve egyesületünk képviselteti magát az #EmiliaRomagnaGP-n.”

– Ez aztán valóban nagy dobás lenne.. 

RCS:” Erre szavaztak meg a többiek további 5 esztendőre. Itt az ideje változtatni a klub struktúráján ami biztos, hogy klubtagok veszteségével fog párosulni a januári tagdíjemeléssel. Sajnálhatja aki nem lép be, mert ezeket az élményeket semmi sem pótolja. Ugyanakkor nyugodtan alszom ha most is ha a felvételi időszakban nem lesz több érkező. Ők a TV-ből nézik majd ,mi a helyszínen Imolában a futamot.”

– Ez valóban csodálatos, de Maranello is belefér majd időben? 

RCS :” Sí, a nélkül nem megyek Olaszországba, hogy „haza” ne látogassak.”

– Hol tart jelenleg ez a project? 

RCS :” Kezdeti fázis, ugyanakkor semmi sem lehetetlen. Nézd elsőként jártunk az F1-es Ferrari autóbemutatón, átéltük a Notte Rossát, jártunk a Ferrari Motorhomejában, csukott szemmel járunk Modenában és Maranelloban is.. Megfogjuk ezt is valósítani.Szerdai nap lesz az indulás, csütörtökön Modenába leszünk, pénteken Maranelloba. Szombaton és Vasárnap pedig értelemszerűen Imolában.” 

– Ez valóban pompás, csapatépítő nap? 

RCS:” Júliusra biztos tervezünk egy Balatont, illetve pörög a közös futamnézéses tervezés is. Hála Istennek azért 20 fővel mindig sikerül ezt a megszervezni. Most azonban mást is szem előtt tartunk.”

– Mint például? 

RCS: ” Takács Krisztina Alelnökaszony intézi a klubtagok esetleges érkezését,Szabó Ottó pedig az új csapatpólók megrendelését illetve csináltatását egyben. Ezen a héten erre is, gombot kell varni.”

– Tihanyi Farkas visszatért, fontos ez önnek? 

RCS:”Mi az, hogy.. Inkább úgy mondanám, hogy Farkasnak szüksége van a Clubra, nekünk meg Farkasra. Mint mondtam már nem szeretném ha kilépett klubtagok visszatérnének, de vannak kivételek mint pl Krausz-Nagy Csaba vagy Tihanyi Farkas. 2-3 név van a tarsolyomban, tárgyaltunk de még nem tettünk pontot az i-re.”

– Mit gondol a Ferrari teljesítményéről? 

” Zárul az olló, már ami a RB előnyével kapcsolatos. Ez egy szabályrendszer ciklusának a vége. A többi csapatnak lenne kissé demoralizáló ha nem lenne képes csökkenteni a különbséget. A Ferrari most nagyon erős csapatként, tessék megnézni a konstruktőri világbajnokság állását. Kanada sok mindenre választ fog adni, de rendkívül hosszú még ez a szezon. A végére akár Charles vagy Carlos is világbajnok lehet. Miért ne? „

-Hungaroring? 

RCS:” Én nem leszek jelen,de a klubtagok annál inkább akik képviselik majd egyesületünket.”

Köszönjük Elnök úr, akkor mindent bele Kölnben és makd Imolában. 

RCS:” Én köszönöm, csak is tovább előre! „