Egyesületünk weboldala a Ferrarista. hu szerkesztősége, egy hosszabb interjút készített Elnökünkkel Rigó Csabával, amiben sok érdekességet és izgalmas  jövőt vázolt a klub első embere.

Üdvözöljük Elnök úr! Köszönjük, hogy rendelkezésre állt egy interjú erejéig. Hogy van? 

RCS : „Üdvözlök mindenkit, Buongiorno! Grazie! Nehéz időket élünk de ezt leszámítva jól, köszönöm.” 

Hogyan értékelné ezt az évet? Mint a klub, s mint a csapat szempontjából?

RCS : „Kezdeném a Ferrari – val, hiszen ez mindennél fontosabb és ez a releváns. Az év elején elhittem, hogy ez a mi évünk lesz, de mindig is mondtam, hogy egy VB címhez kompletten a csúcson kell lenni. Sajnos ez nem így sikerült, ugyanakkor pozitív,hogy végre visszatértünk az élmezőnybe.”

Mi lehetett a probléma? Miért megint a szokásos szlogen marad, hogy majd jövőre?

RCS : „Mivel napi 30-40 hírt közlünk ( európában abszolút top első helyen ezzel.) rengeteg forrásom tudja erre a választ. Őszintén szólva reggelig tudnék belemerülve a részletekbe okfejtésekkel válaszolni.. De mivel a pozícióm és a nevem köztudott a világban (főként a klubbok és a Tifosik közt) , így nem mindent mondok vagy mondhatok el. Én nem vagyok a Ferrari alkalmazottja, viszont véleményem az lehet szerintem, és ezzel büszkén képviselem is Maranellot.”

Mi lenne a véleménye?

RCS :” Az, hogy ezt a csapatot hadják dolgozni. Wolf Zimmermann, Mattia Binotto és Rory Byrne a világ legjobb szakemberei. Fiatal a keret és a mérnökök, jók a pilóták, és szerintem John Elkann igenis alkalmas az Elnöki pozíciójára. Én biztos vagyok a Scuderia Ferrari jövőbeli sikerében! ”

És a Ferrarista. hu?

RCS :” Nézd, elképesztőre sikeredett ez a 3. évem a klub élén. Az összes Ferrari klubból csak mi jutottunk el idén is csoportosan Maranelloba túrázni.(Tömegközlekedéssel, 10 fő fölött) Akárcsak tavaly a Covid idején! Lehet minket szeretni vagy sem, de ez TISZTELETET ÉRDEMEL. Valamint felkerült a programok közé az Enzo Ferrari sírhely folyamatos látogatása is. A Notte Rossa átélése pedig maga volt az álom! A gyárban sétálni, bulizni a helyiekkel, felfedezni Maranellot, mind-mind leírhatatlan érzés volt.(szintén megyünk ezentúl)! Ezzel egyidőben jártunk a Ferrari Challenge-n, többen a Hungaroringi futamon,vagy pilótavadászaton Budapesten. Ezek mellett 2 közös futamnézést szerveztünk, ami összességében nagyon jóra sikeredett, hiszen átélhettünk végre együtt egy Ferrari 1-2-őt is a szezon elején. Gazdaságilag stabilak vagyunk, ugyanakkor lehetett volna több közös program, vagy esemény de elégedett vagyok. Lesznek meglepetéseim jövőre. 

Klubtervek a következő évre?

RCS : Az évadzáró közgyűlésen rengeteg dologról kell majd döntenünk amely alapvetően megváltoztatja a klub jövőjét. Komolyan kell majd az előterjesztést venni, hiszen ez az alapja mindennek. Jó pár hónapja elkezdtem egy új projektet, fiatalítottam a keretet. Szonja, Flóra, Bencze és Andris a jövő Ferraristái akik a legjobbak a szenvedélyükkel a korosztályukban. Minden egyes klubtagunkat kijuttatunk Maranelloba akik megfelelő befizetéssel rendelkeznek. Elindítjuk a Covid miatt késleltetett Kölni MSC túrát is! Molinó készítés a közös futamnézésre, eljutni Pródra a Robikapa versenyre stb. stb. 

Mégis mit fog tartalmazni a napirend?

RCS: „Mivel ez a kommunikációs csatorna nyitott így csak pontokat mondhatok röviden. Tagdíj, MSC túra, Maranelloi Túra, Szerkezeti változtatások, 2022-es költségvetés ismertetése, 2023-as pénzügyi tervek prezentációja – Célkitűzése. stb. stb.Hamarosan megérkeznek postán a meghívok amely minden fontos információt tartalmazni fog. ”

Mi történt a Facebook oldallal 7000 feletti követővel? Egyik pillanatról a másikra eltűnt. Miért?

RCS :” Megszűntettettem. A Facebook algoritmusa csak ha fizetsz akkor juttatja mind a 7000 emberhez a bejegyzésedet.. Nagyokat nevetek egyes oldalakon amikor azt látom 20-70.000 követővel rendelkezik, majd a Like-ok száma 15-20 db egy poszton.

Persze van egy-egy bejegyzés amit elengednek és annak felmegy 120-ig a Like-ok száma.( de 20.000 emberből 120 like? what? 😅 ) Ez már rég nem az mind régen. Csak a klubbos történéseket közöljük egy új face oldalon, viszont aki klubtagunk, az minden extra információt is megkap továbbra is a Scuderia Ferrari-ról. Így erre is találtunk egy köztes megoldást.”

A következő Maranelloi túra időpontjáról tudni lehet már valamit?

RCS :” Február – Március környéke.. Tábori Feri, Thebery Csabi, Krausz Csabi, Tarsoly Dani, Krajnyák Csabi, Tóth Tomiék, Orbán Atiék, és Markulia Zoliéknak is jönniük kell Maranelloba.”

Eljön a Michael Schumacher túra ideje is Kölnben? 

RCS : „Egészen biztos vagyok benne. Eddig a Covid-19 gátolt minket ennek a megvalósításában. A vezetőséggel megállapodtunk abban, hogy 90%-os Maranelloi túralétszám után kezdünk ezzel foglalkozni. Tehát ha kb 30 embert kijuttatunk a Szent Földre, utána jöhet Köln.”

Tagfelvétel várható? 

RCS :” Többen jelezték, hogy visszatérnének a klubba vagy, hogy kipróbálnák milyen is a Ferraristák Klubja Közösségi Egyesület kötelékébe tartozni mint új belépők. A vezetőség azonban úgy döntött, hogy erre most egy ideig nem lesz lehetőség. Mind a 38 klubtagunkat kiszeretnénk juttatni Maranelloba! Ez egy feladat amit teljesítenünk kell! Ha folyamatosan felveszünk mindenkit, akkor sohasem érünk a kör végére.”

Scuderia Ferrari Club Ostia Lido? 

RCS : „Elképesztő élményekkel gazdagodtunk Rosy Di Martino Elnökasszony segítségével,  aminek köszönhetően 3 kupát is nyertünk együtt. A világ legsikeresebb SFC klubja volt amit itthon képviselhettem. Az élet azonban megy tovább, s ki tudja? Lehet máshol próbálunk szerencsét. Ez ügyben hamarosan elkezdődnek a tárgyalások a jövőre nézve.”

Ambíciói?

RCS:” Már közel sem az, hogy a legnagyobb klubbot hozzam létre a vezetőséggel. Hogy legyünk benne többen mint 100-an.. Nem.. Nem foglalkozunk más klubbokkal sem, nincsenek harcok, vívódások, hogy kié a jobb klub stb. stb.. Egyszerűen csak azt szeretném, hogy legyünk ahányan vagyunk és mindenkinek okozni egy felejthetetlen élményt Modenában, Maranelloban. Mint ahogy említettem lemegy ez a kör és irány Köln majd az F1 külföldi helyszínei. ”

Köszonjük, hogy rendelkezésre állt Elnök úr!

RCS :” Én köszönöm a lehetőséget, Forza Ferrari & Forza Ferrari! „