Megérkeztünk tehát fél 10-re a szentélybe a 800-as busszal a Ferrari hazájába Maranelloba.

A Fioranoi tesztpálya körbejárása után az első utunk a Ferrari múzeumhoz vezetett ahol elkészítettük a már – már megszokottnak mondott csapatfotót a múzeum főbejáratánál.

Röpke 30 perces sorba állás után végre sikerült bejutnunk ahol megvásároltuk kombinált belépő jegyeinket is, mivel szombaton pedig a Modenai Enzo Ferrari múzeumot is meglátogattuk.

Nagy változás nem történt az előző évekhez képest. Az első teremben megpillanthatjuk Enzo Ferrari irodáját, egy Ferrari 812 GTS-t, egy 812 Superfast és egy Ferrari 250 LM vázár is.

Tovább haladva a következő teremben ikonikus Ferrari autókat láthatunk mint pl : Enzo Ferrari, Ferrari GTO, Ferrari F50, és 40-es. Természetesen minden prototípusról kis tábla jelzi a főbb tulajdonságokat mint pl : név, gyártás, sebesség, nyomaték, gyorsulás 0-100-ra stb. stb. 

Illetve itt láthatjuk egy üveg vitrinben az F50—es motor összetételét és kinézetét.

Tovább haladva ismételten hihetetlen és csodálatos látványt nyújtott az FXXK evo, a La Ferrari és a Ferrari F12 Tour de France megcsodálása a Ferrari múzeumban. Itt pedig szintén volt egy V12-es motor üveg vitrinben természetesen minden leírva főbb tulajdonságával. A falon kisfilmek valamint szövetminták és felnifajták voltak tapinthatóak és láthatóak. 

Kissé jobbra egy lenti teremben is igazi luxus autókat láthattunk mint pl a Ferrari p80c vagy a Ferrari 150 lm és a 458 GTS. 

A következő talán legszebb és legjobb rész a Maranelloi Ferrari múzeumban a rusztikus Bajnokok terme ahol a világbajnoki autók és annak erőforrásai voltak jelen.Ezen kívűl a Ferrari makett vitrin és a trófeát voltak szintén egészen elképesztő látványt nyújtva a nagyérdeműnek láthatóak. 

(természetesen itt is készült egy már-már megszokott csapatfotó.) 

Kis utcai kitérővel aztán eljutottunk a Forma-1 – es SF71—H-hoz ami már az idei szponzormatricákat is tartalmazta. A múzeum végén pedig sajnos pont lecsúsztunk a csapatos kerékcserékről, de láthattuk Michael Schumacher tankoló berendezését és Ferraris lökhárítók illetve Ferrari hivatalos Store-ját is.